El Baix Camp lluita per aconseguir la igualtat de gènere

Societat
Tipografia

El repte actual és tirar endavant el projecte de creació de les Taules Municipals per la Igualtat

El Consell Comarcal del Baix Camp va commemorar el Dia Internacional de la Dona fent balanç del primer any d'aplicació del Pla de Polítiques de Dones i d'Igualtat de la comarca del Baix Camp 2016-2019. Un any després de la seva aprovació, el 16 de febrer de l'any passat, s'ha aconseguit que 26 municipis de la comarca s'adhereixin al pla, tots, exceptuant Reus i Cambrils que ja disposen d'un pla propi.

De cara al 2017, el repte és tirar endavant el projecte per crear les Taules Municipals per la Igualtat que ja compten amb la iniciativa de l'Aleixar, que s'ha ofert a encetar el diàleg entre ciutadania i municipis. Les Taules Municipals per la Igualtat són espais de treball transversals en l'àmbit local, formats per escoles, associacions i administracions, per debatre les necessitats de cada municipi en matèria d'igualtat.

Complerts els objectius inicials del 2016 i arrencant nous projectes, la consellera de coordinació de l'Àrea de Serveis a la Ciutadania del Baix Camp, Anna Aragonès, s'ha mostrat "molt satisfeta per la participació i la col·laboració de les administracions locals, per com s'està desenvolupant el Pla de Polítiques de Dones a la comarca i pels nous projectes que es presenten aquest any".

Per tal de gestionar les accions i estratègies a desenvolupar, el Pla de Polítiques de Dones estipulava la creació, durant el 2016, d'un organisme de coordinació que, finalment, es va constituir el passat 13 de setembre, el Consell Consultiu de Dones del Baix Camp.

El Consell Consultiu de Dones compta amb la participació de totes les regidores, alcaldesses i conselleres comarcals, per membres del Consell de Dones de Reus i Cambrils, per quatre expertes líders en igualtat i gènere, per la Federació de Dones del Baix Camp, per representants sindicals i de l'Institut Català de la Dona, pels tècnics dels Serveis d'Informació i Atenció a la Dona del Baix Camp, de Cambrils i de Reus (SIAD) i per membres de les associacions de dones de la comarca. Un total de 108 membres que tenen la finalitat de promoure l'equitat de gènere real i efectiva entre homes i dones a la comarca del Baix Camp.

A banda de presentar el balanç del Pla de Polítiques de Dones i amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, el Consell Consultiu de Dones del Baix Camp organitza, el dia 8 de març, una formació sobre "Igualtat i Gènere", dirigida als membres de l'Assemblea General i de la Junta Permanent d'aquest organisme.

Aquesta sessió s'iniciarà a les 18.30 h a la seu del Consell Comarcal del Baix Camp i finalitzarà a les 20.00 h. La jornada formativa, que comptarà amb la ponència de Rosa Cases, antropòloga, educadora i treballadora social, experta en gènere, coeducació i mediació, pretén reforçar les estratègies i accions de desenvolupament en matèria d'igualtat de gènere i conscienciar de les desigualtats, encara existents, entre els dos sexes.

Amb motiu de la diada, i com cada any, la Junta de Govern del Consell Comarcal del Baix Camp aprovarà l'adhesió al Manifest en suport al Dia Internacional de la Dona 2017 que presenta l'Institut Català de la Dona i la Generalitat de Catalunya.

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Parcialment ennuvolat (nit), 7 °C
Current Conditions
Dia: 8:13 m   |   Nit: 5:27 t
63%     11.3 km/h     33.796 bar
Predicció
DIC Mín.: -1 °C Màx.: 10 °C
DIJ Mín.: 6 °C Màx.: 16 °C
DIV Mín.: 8 °C Màx.: 14 °C
DIS Mín.: 4 °C Màx.: 12 °C
DIU Mín.: 2 °C Màx.: 11 °C
DIL Mín.: 0 °C Màx.: 11 °C
DIM Mín.: 2 °C Màx.: 12 °C
DIC Mín.: 2 °C Màx.: 12 °C
DIJ Mín.: 2 °C Màx.: 12 °C
DIV Mín.: 2 °C Màx.: 13 °C
publicitat