Miami Platja comptarà amb un institut propi el curs vinent

Societat
Tipografia

Es tracta d'un compromís del Departament d'Ensenyament perquè l'institut deixi de ser una secció de l'IES Antoni Ballester de Mont-roig del Camp

 

Miami Platja comptarà amb un institut propi i deixarà de ser una secció de l'IES Antoni Ballester de Mont-roig del Camp el curs vinent. Aquest és un dels principals compromisos que ha traslladat el Departament d'Ensenyament de la Generalitat a l'Ajuntament de Mont-roig del Camp en la reunió que van mantenir el passat dijous l'Alcalde, Fran Morancho, i el regidor d'Educació, Enrique López, junt amb el director General de Centres Públics, Lluís Baulenas, i la directora de Serveis Territorials d'Educació a Tarragona, Sílvia Rodes.

En aquesta trobada, que va tenir lloc a Barcelona, es van tractar temes com: la millora de l'edifici de l'escola Mare de Déu de la Roca, la inclusió d'un cicle de grau mitjà d'informàtica, i la creació de l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME).

"Aquesta és una decisió important, que té per objectiu millorar l'oferta de secundària a Miami Platja. La finalitat és que aquest centre, amb un projecte i direcció pròpia, es converteixi en un institut de referència per a les dues escoles del nucli, l'escola Joan Miró i l'escola Marcel·lí Esquius", ha explicat Fran Morancho en una roda de premsa. No obstant això, falta per concretar la manera en què es traslladaran els mòduls actuals, que es troben annexos al Joan Miró, cap a un lloc definitiu més proper als dos centres. La Generalitat, segons l'Alcalde, s'ha compromès a col·laborar econòmicament en una part d'aquest trasllat que està valorat entorn dels 600.000 €.

Millores en les instal·lacions de l'escola Mare de Déu de la Roca

El segon acord que es va tancar a la reunió és la millora de les instal·lacions de l'escola Mare de Déu de la Roca. En aquest sentit, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat té aprovada una inversió de 88.000 € que s'executarà aquest any i que consistirà en renovar el sostre del menjador de l'escola. Des de l'Ajuntament es valorarà positivament aquesta acció i, per aquest motiu, es compromet a col·laborar, en la mesura del possible, perquè es puguin arreglar els principals problemes d'aquest centre que té gairebé 40 anys d'història. Cal recordar que el 2009, el consistori ja va fer una inversió de 250.000 € per a canviar totes les finestres.

Grau mitjà d'informàtica

Un altre de les novetats per al curs vinent és la possibilitat de cursar un grau mitjà d'informàtica, un dels estudis de formació professional més sol·licitats i amb més sortida laboral. Fins ara, el grau superior d'animació turística no ha tingut l'acollida que s'esperava. Un dels motius pel qual no s'han omplert les places és el fet de tenir un grau superior sense grau mitjà que faci de pont, ja que això dificulta que hi hagi alumnat potencial. En aquest sentit i seguint amb els compromisos del Pla d'Acció Municipal, s'aposta per un cicle de grau mitjà per a donar sortida a un percentatge important d'alumnes. A més, es valorarà la implantació d'un grau superior que pugui donar continuïtat a aquest cicle d'informàtica.

En la reunió, es van tractar altres temes com la creació de l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME), que permetrà controlar millor el cens escolar i les fugues d'alumnes cap a altres localitats, un dels principals problemes detectats al municipi. Així doncs, el Departament d'Ensenyament reconeixerà l'OME i es podrà treballar amb aquest nou sistema de cara a les preinscripcions del curs vinent.

Jornada intensiva

Pel que fa a la jornada intensiva, un cop acabada la redacció del projecte, elaborat conjuntament amb els pares i centres, es presentarà al Departament d'Ensenyament perquè valori la possibilitat d'introduir la jornada intensiva a primària.

Amb tot, l'Ajuntament de Mont-roig del Camp, en paraules de l'alcalde Fran Morancho, valorarà satisfactòriament aquesta trobada. Es tracta de la segona reunió amb el director de Centre Públics, Lluís Baulenas. La primera va ser al juliol.

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Parcialment ennuvolat (nit), 7 °C
Current Conditions
Dia: 8:13 m   |   Nit: 5:27 t
63%     11.3 km/h     33.796 bar
Predicció
DIC Mín.: -1 °C Màx.: 10 °C
DIJ Mín.: 6 °C Màx.: 16 °C
DIV Mín.: 8 °C Màx.: 14 °C
DIS Mín.: 4 °C Màx.: 12 °C
DIU Mín.: 2 °C Màx.: 11 °C
DIL Mín.: 0 °C Màx.: 11 °C
DIM Mín.: 2 °C Màx.: 12 °C
DIC Mín.: 2 °C Màx.: 12 °C
DIJ Mín.: 2 °C Màx.: 12 °C
DIV Mín.: 2 °C Màx.: 13 °C
publicitat