Pere Bosch: "Fem l'exercici de mirar al nostre voltant"

Opinió
Tipografia

 

És fàcil trobar-te persones que a la pregunta: com et va el dia? Respon: bé, com sempre, res especial... Les presses, fan que un dia s'assembli tant a l'altre que no tenim temps per a prestar atenció al que ens passa. Ens acostumem al que és quotidià, a passar per alt els molts detalls que composen un dia, i els dies estan carregats de petits bons moments, de detalls meravellosos i que passen sense adonar-nos, ens costa apreciar amb tota la seva plenitud el molts moments extraordinaris que té un dia qualsevol. I és que són aquests moments els que formen la major part de la nostra vida. La vida no és més que una successió ininterrompuda de moments, situacions que es donen ara, aquí, en el present.

Acostumem a creure que la vida són els grans moments, aquells moments que creiem que marquen la nostra història personal, aquells grans moments que ens han de fer i/o ens faran feliços, esdeveniments extraordinaris, que d'una banda, guardem en la nostra memòria i, de l'altra, potser els vivim tot esperant que es produeixin molts més; perquè són els que ens semblen importants, els que creiem que donen tota la importància a la nostra existència, i en aquesta espera se'ns pot escapar part de la nostra vida. Per què esperem el gran moment? En aquesta espera, consumim gran part de la nostra existència, sense adonar-nos de la quantitat de moments importants que ens perdem en moments quotidians. Per què no convertim aquestes petites coses del que fer quotidià en una successió ininterrompuda de moments extraordinaris? Perquè aquests petits moments quotidians són els que conformen i succeeixen tot sovint, són la major part dels nostres moments: aixecar-nos al matí, gaudir de salut, compartir amb la teva parella, veure créixer els fills, menjar, beure, parlar amb els nostres estimats, quedar amb els amics, la bellesa d'un capvespre o d'un paisatge, l'aire que respirem... Aquests moments un cop passats, se'ns acumulen en forma de records, i aquesta és la suma de la nostra experiència vital.

Hem d'aprendre el do d'assaborir el nostre estat quotidià. Ja que sovint només reconeixem la importància dels esdeveniments quotidians quan els hem perdut o, quan estem a punt de perdre'ls. I és que davant l'amenaça de perdre les petites coses, coneixem la provisionalitat de la vida i és llavors que els fets quotidians es converteixen en esdeveniments extraordinaris. En aquests moments és fàcil valorar i enyorar els petits fets quotidians, l'idea que són aquests instants els realment importants, quan ens trobem en moments de dificultat, davant d'una malaltia, davant d'una pèrdua important o davant d'un fet que ens convulsiona, és llavors quan tocarà descobrir que els fets quotidians també són extraordinaris. És a les hores quan aprenem a gaudir de la senzillesa i de la importància del dia a dia.

Així doncs la reflexió resulta fàcil, “en comptes d'esperar, a viure plenament els moments importants, o de passar els dies sense donar prou importància al dia a dia, és fonamental aprendre a valorar els molts i extraordinaris moments diaris”. Cal fer l'exercici de mirar al nostre voltant i reconèixer que en cada moment estan succeint esdeveniments extraordinaris, cal aprendre a ser conscient d'aquest fet. Viure cada dia amb tota la seva plenitud. Viure l'ara amb tots els sentits. Tots podem aprendre o reaprendre. Com ho viuen els nens, en aquesta etapa no existeixen el passat, ni el futur, l'experiència vital es concentra plenament en el present, són grans mestres en l'art de viure el fet més petit en la seva magnitud.

Pot ser que la rutina desdibuixi els nostres dies, i tal com transcorren, i aixi, van desapareixen sense notar-ho, peró la bona notícia és que si aprenem a valorar els petits fets que tenim a cada instant, gaudirem més de la vida.

Pere Bosch
Coach de Vida

 

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Parcialment ennuvolat (nit), 7 °C
Current Conditions
Dia: 8:13 m   |   Nit: 5:27 t
63%     11.3 km/h     33.796 bar
Predicció
DIC Mín.: -1 °C Màx.: 10 °C
DIJ Mín.: 6 °C Màx.: 16 °C
DIV Mín.: 8 °C Màx.: 14 °C
DIS Mín.: 4 °C Màx.: 12 °C
DIU Mín.: 2 °C Màx.: 11 °C
DIL Mín.: 0 °C Màx.: 11 °C
DIM Mín.: 2 °C Màx.: 12 °C
DIC Mín.: 2 °C Màx.: 12 °C
DIJ Mín.: 2 °C Màx.: 12 °C
DIV Mín.: 2 °C Màx.: 13 °C
publicitat