Pere Bosch: “No és més feliç el que més té, sinó el que menys necessita”

Opinió
Tipografia

Per ser feliç és sabut que no són necessàries grans “coses”, fent bona aquella dita que diu: “no és més feliç el que més té, sinó el que menys necessita”, però si esperem que la vida, ens porti la felicitat sense fer res, i ens doni tot allò que necessitem per ser feliços crec que ens emportarem moltes decepcions.

No podem fiar tota la nostra felicitat a la sort, ni a l’atzar, ni al destí. La felicitat és qüestió de treball interior i de quines opcions i actituds triem en els diferents aspectes del nostre camí vital. La vida està plena de contratemps que ens dificulten arribar on desitgem però cal fer front i agafar les regnes del nostre camí, ja que ningú ho pot fer per nosaltres. 

Deixa de pensar en el que hauries de ser o fer, i de com haurien de ser els altres. Cadascun viu amb el seu propi equipatge i aquest mai és tan lleuger com voldríem. A continuació algunes pautes que poden ajudar a trobar un millor benestar personal i sentir té més feliç. Potser no siguin les més sabies, però són una bona base.

• Ser un mateix: una dita molt sentida però tan certa. No cal que siguis com volen els altres o com creus o t’han dit que haurien de ser les persones, no t’amaguis darrere d’estereotips per por a no agradar. 

Si tens vergonya digueu, si estàs nerviós, comenta-ho, si sents por o inseguretat per alguna cosa, no ho amaguis, parla com si fos el més normal, perquè és el més normal. Si aparentes, si ocultes les teves pors i inseguretats, si vol ser el que no ets... Tens una probabilitat molt alta de no estar mai content amb tu mateix.

• No dramatitzar amb tot el que et succeeix a menys que realment sigui un drama, i un drama són coses veritablement importants: una greu malaltia, una mort, no tenir per menjar.... Algú va dir que Les decisions més orguenets no acostumen a ser les més importants. Cal reflexionar si allò que ens es succeeix és prou greu i si no és el cas, llavors, pregunta’t: és tan important com per sentir-me així de malament? Està a les meves mans la solució? I si no està al meu abast, que puc fer per millorar la meva situació?

Si dramatitzes, deixes de pensar de manera racional i pots perdre la possibilitat de trobar opcions, et resultarà difícil trobar bones decisions.

• Predisposició positiva. Si ens posem en el pitjor, ja estem condicionant la forma de veure la situació. No és el mateix dir:tot sortirà bé, o en sentiré tranquil i confiat davant un repte.

A dir: ho passaré fatal, se m’oblidarà el més important, em veuran nerviós, no sabré que dir, etc. El nostre cervell posarà el focus d’atenció en allò que ens diem, per tant, cal predisposar un pensament positiu. En algun altre article ja hem parlat del nostre llenguatge intern, com et parles i el que et dius pots estar creant el teu propi obstacle.

• Ocupar-se i no preocupar-se, cal aprendre la diferència entre, ocupar-se d’allò que està al nostre abast i no preocupar-se d’allò que escapa al nostre cercle d’influència, vull dir amb això que moltes de les situacions que passem no les podem evitar ni controlar, són inevitables, formen part de les relacions humanes, i dels entrebancs propis del camí vital (no està en el nostre control que algú no ens saludi, ni que el transit ens faci la guitza...). No hem de malgastar l’energia en pensar en les coses que encara no han succeït o les que no podem canviar. Millor utilitza l’energia en ocupar-te dels fets en què si tenim plena influència. 

Ocupa’t! de fer el que t’agrada, d’estar amb la persona que estimes, ocupa’t de fer bé la feina, ocupa’t de ser amable amb les persones, de riure, ocupa’t dels amics, ocupa’t de tu... I, quan tinguis problemes (perquè tots tenim), ocupa’t de buscar solucions.

Viure preocupat és no ocupar-se de viure.

Pere Bosch
Coach de Vida

 

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Parcialment ennuvolat (nit), 7 °C
Current Conditions
Dia: 8:13 m   |   Nit: 5:27 t
63%     11.3 km/h     33.796 bar
Predicció
DIC Mín.: -1 °C Màx.: 10 °C
DIJ Mín.: 6 °C Màx.: 16 °C
DIV Mín.: 8 °C Màx.: 14 °C
DIS Mín.: 4 °C Màx.: 12 °C
DIU Mín.: 2 °C Màx.: 11 °C
DIL Mín.: 0 °C Màx.: 11 °C
DIM Mín.: 2 °C Màx.: 12 °C
DIC Mín.: 2 °C Màx.: 12 °C
DIJ Mín.: 2 °C Màx.: 12 °C
DIV Mín.: 2 °C Màx.: 13 °C
publicitat