Pere Bosch: "Aquest any atreveix-te! Viu la teva vida"

Opinió
Tipografia

 

Estrenat un nou any, és moment on la gran majoria ens proposem fer allò que en realitat desitgem o ens proposem començar a ser nosaltres mateixos, però hi ha una por que limita la capacitat de decisió de moltes persones, i queden bloquejades, aquesta por és: la por a què diran. Darrere d’aquesta por, s’amaga un segon temor: la por a sentir el buit social o no comptar amb acceptació dels altres.

Algú t’envia un WhatsApp. No pots contestar al moment, i a les hores, la teva veu interior comença a funcionar. Pensarà que passo d’ell? Que no vull saber res? Que no és prou important per a contestar-li? El millor per la nostra pau mental és que la gent pensi el que vulgui. No has de justificar-te davant els altres. Cada un està aquí per viure la seva vida, no per satisfer les expectatives dels altres. I és que pensar en què diran és el contrari a tindre llibertat i sentir-se lliure.

Sovint, sentim dir a les persones del nostre voltant que no l’importa el que pensin els altres. I molts de nosaltres també ho direm. Però segur que mirarem el Facebook a veure si algú posa un “M’agrada” a l’última foto/ comentari que hem posat. Si hi ha molts, et sentiràs bé. Si hi ha pocs, et sentiràs malament, sol... En realitat estàs igual de sol o igual d’acompanyat. Els “M’agrades” només tenen la importància que tu li donis. Com gairebé tot.

L’està pendent del que diran és com si fos una llei no escrita fa molt de temps ha la qual tothom hi creu No et vesteixis així, no surtis sense pentinar, no hi cridis l’atenció, no facis el ximple, no et mostris del tot, Què diran!? L’única veritat és que no et cal l’aprovació de tothom! Però és cert que l’opinió que més pesa sempre és la de l’entorn més proper. Una premissa bàsica és recordar que és impossible agradar a tots, fins i tot, encara que tinguis la millor de les teves intencions. Ni tan sols agrada a tothom un gran científic o un gran artista. Al món hi ha moltes barreres contra això, el sistema, els estereotips, els prejudicis, les aparences, la publicitat, una educació estricta, etc. Moltes d’aquestes premisses ens porta a ser i comportar-nos d’una determinada manera. Però tu ets el que ha de conviure amb tu tota l’estona i la resta de la teva vida, per tant, l’important és que tu et sentis bé amb la decisió que has pres i estiguis content amb la elecció.

Una manera de superar la por a què diran i guanyar autonomia personal és preguntar-nos: Què és el pitjor que pot passar? De vegades, quan la ment es deixa portar per la por, pot caure en el dramatisme de posar-se en el pitjor. Per tantés molt important que facis l’exercici d’imaginar què pot ser el pitjor que passaria en el cas que algú no estigui d’acord amb la teva decisió. T’adonaràs que les conseqüències sovint són molt relatives.

Saber que quan ens importa molt el què diran potser és perquè ens fixem molt en la vida dels altres o ens donem massa importància a nosaltres mateixos, potser això et dona seguretat però és una falsa seguretat. Segur que ets molt important per molta gent i la teva imatge també però, per altra molta gent no ets important.I és probable que molts admiren el que algu sigui tan valent que no t’importi el que diran.

Sovint quan les persones critiquem o donem opinions projecten les nostres pors i inseguretats.Cal no ser crítics amb els altres. Deixa que cadascú visqui la seva vida, prengui les seves pròpies decisions i visqui els seus propis errors. 

Aquest any atreveix-te! Viu la teva vida. I regala’t ser qui vulguis ser, sense por al “què diran”.

Pere Bosch / Coach de Vida

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Parcialment ennuvolat (nit), 7 °C
Current Conditions
Dia: 8:13 m   |   Nit: 5:27 t
63%     11.3 km/h     33.796 bar
Predicció
DIC Mín.: -1 °C Màx.: 10 °C
DIJ Mín.: 6 °C Màx.: 16 °C
DIV Mín.: 8 °C Màx.: 14 °C
DIS Mín.: 4 °C Màx.: 12 °C
DIU Mín.: 2 °C Màx.: 11 °C
DIL Mín.: 0 °C Màx.: 11 °C
DIM Mín.: 2 °C Màx.: 12 °C
DIC Mín.: 2 °C Màx.: 12 °C
DIJ Mín.: 2 °C Màx.: 12 °C
DIV Mín.: 2 °C Màx.: 13 °C
publicitat