Pere Bosch: "El temps és vida”

Opinió
Tipografia

Us heu adonat que el temps és el valor més preuat que tenim i és l’únic que no podem comprar? Si hi ha alguna cosa que hem d’apreciar en la nostra vida és el temps. Cal apreciar-lo, per la seva importància i perquè la seva incorrecta gestió, pot influir en la marxa de la nostra vida. És important conèixer el valor del temps, ja que el temps és vida. Per això no hem de malgastar el nostre temps en coses que no ens aportin un bé per nosaltres sigui de manera directa o indirecta.

El temps és inflexible, passa i no s’atura, encara que de vegades tinguem la sensació de tot el contrari. És, en aparença, una variable que no podem modificar. No podem, allargar-lo, estirar-lo, comprar-ho o aturar-lo. És la nostra responsabilitat decidir quin valor li donem al nostre temps, el temps no té un preu que un altre pugui pagar, perquè és la teva vida, és el nostre temps el que està corrent ara, i el que decideixis fer amb ell és el que compta.

Deia Sèneca “... Perden el dia esperant la nit i perden la nit per por al dia.” Ens passa moltes vegades que estem tan pendents d’un esdeveniment que volem que arribi o ens preocupem per coses que estan per venir, que desconnectem del present i ens perdem cada dia que hi ha mentres esperem. També passa amb les persones que estem, que de vegades estem tan pendents de dir el següent, de parlar, que no ens parem a escoltar les paraules de l’altre. Ens atropellem a nosaltres mateixos i als altres buscant anar al següent, en comptes d’estar cada vegada en el que estem.

Segur que qualsevol coneix a persones molt atrafegades, carregades de treball i coses a fer que exclamen en proposar-li qualsevol cosa una vegada i una altra “no tinc temps”, “em falten hores” i expressions semblants. Ens podem preguntar si el temps ens controla o podem controlar nosaltres a ell? Aquesta és la qüestió que qualsevol hauria de plantejar-se abans que es lamenti del temps passat.

Per tractar de mantenir una bona gestió del temps en la nostra vida cal no controlar el temps sinó les activitats, aquestes s’han d’ordenar d’acord al seu nivell d’importància, en primer lloc ha de ser realitzat l’important, i en segon lloc l’urgent. Si actuem en l’ordre invers, l’urgent no ens permetrà realitzar l’important, i així allò que valorem serà postergat i podria ser que mai es pugui realitzar. L’essència de l’administració del temps no està a vigilar el nostre rellotge constantment, a mantenir horaris rígids, o en completar qualsevol tasca en el menor temps possible. El veritablement important és assegurar-nos que les nostres activitats diàries, les nostres accions i metes a curt termini estan fonamentades en els valors, somnis i metes a llarg termini que volem que guiïn les nostres vides.

Aprofita els teus dies, no haurien de rebutjar plans que ens vénen de gust, no s’hauria de pensar massa en un futur que ningú ens assegura que vegem, no s’hauria de tancar totes les ganes que portem dins, les he de expandir, obrir-les i deixar-les anar al món, escrivint, corrent, cantant, pintant, teixint, pastant, ballant, rient, aprenent, estimant, qualsevol gerundi que ens faci sentir bé.

 Quin valor li estàs donant al teu temps? T’agrada el temps que destines amb les coses que estàs fent amb la teva vida?

 Pere Bosch / Coach de Vida

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Parcialment ennuvolat (nit), 7 °C
Current Conditions
Dia: 8:13 m   |   Nit: 5:27 t
63%     11.3 km/h     33.796 bar
Predicció
DIC Mín.: -1 °C Màx.: 10 °C
DIJ Mín.: 6 °C Màx.: 16 °C
DIV Mín.: 8 °C Màx.: 14 °C
DIS Mín.: 4 °C Màx.: 12 °C
DIU Mín.: 2 °C Màx.: 11 °C
DIL Mín.: 0 °C Màx.: 11 °C
DIM Mín.: 2 °C Màx.: 12 °C
DIC Mín.: 2 °C Màx.: 12 °C
DIJ Mín.: 2 °C Màx.: 12 °C
DIV Mín.: 2 °C Màx.: 13 °C
publicitat