Els carrers de Reus s'omplen de curiosos per gaudir dels Tres Tombs

Societat
Tipografia

Arriba la tradicional festa de Sant Antoni Abat a la ciutat

 

Avui al matí, els carrers de Reus acullen la cavalcada dels Tres Tombs. En aquesta tradicional desfilada, s'apleguen any rere any molts curiosos per a gaudir de la festa de Sant Antoni Abat, la celebració "dels rucs".

Estretament vinculada al món agrari i especialment dedicada a la protecció dels animals de treball, recull un riquíssim costumari popular -fogueres, teatre popular, diables-, que la vincula al cicle de carnaval, tot conservant formalment restes d'antics rituals destinats a propiciar el pas de l'hivern cap a la primavera. És la festa dels pagesos i dels oficis que empraven animals per al transport.

Els participants estaran preparats per a l'inici que tindrà lloc a les 11.30 h.

Afectacions al trànsit amb motiu dels Tres Tombs

Segons va informar el Servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana, aquest cap de setmana s'està veient afectat el trànsit a causa de la celebració dels Tres Tombs.

Des de les 22.00 h d'ahir, dissabte 4 de març, ja estava prohibit l'estacionament a tot el recorregut; mesures que seguiran en peu fins a les 15.00 h d'avui, diumenge 5 de març.

Afectacions al bus urbà

L'acte també està afectant el recorregut de les línies del transport urbà; des de les 10.00 h i fins a les 15.00 h està tallat el Tomb de Ravals, però hi ha un recorregut alternatiu ofert per la línia L-10.

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Parcialment ennuvolat (nit), 7 °C
Current Conditions
Dia: 8:13 m   |   Nit: 5:27 t
63%     11.3 km/h     33.796 bar
Predicció
DIC Mín.: -1 °C Màx.: 10 °C
DIJ Mín.: 6 °C Màx.: 16 °C
DIV Mín.: 8 °C Màx.: 14 °C
DIS Mín.: 4 °C Màx.: 12 °C
DIU Mín.: 2 °C Màx.: 11 °C
DIL Mín.: 0 °C Màx.: 11 °C
DIM Mín.: 2 °C Màx.: 12 °C
DIC Mín.: 2 °C Màx.: 12 °C
DIJ Mín.: 2 °C Màx.: 12 °C
DIV Mín.: 2 °C Màx.: 13 °C
publicitat