Una enquesta entre estudiants d'instituts revela el manteniment dels rols de gènere a la llar

Societat
Tipografia

La campanya del Casal de Joves “Sumem per la igualtat” va plantejar un total de 609 enquestes entre estudiants de secundària i batxillerat

 

Amb motiu del Dia de la Dona, el passat 8 de març un grup d'alumnes d'instituts reusencs van participar en la realització d'una enquesta entre l'alumnat dels seus centres referent al repartiment de les tasques de la llar entre homes i dones. Aquesta iniciativa és una de les activitats que porta a terme el programa EPI Jove, coordinat pel Casal de Joves, en el qual estudiants voluntaris col·laboren durant el curs en campanyes de dinamització i formació juvenil.

La campanya del Casal de Joves “Sumem per la igualtat” va plantejar un total de 609 enquestes entre estudiants de secundària i batxillerat que pretenia conèixer els hàbits relacionats amb les tasques domèstiques en funció del sexe. Els resultats apunten una tendència al manteniment dels rols de gènere en les tasques de la llar. En aquest sentit, i sempre segons les preguntes realitzades i les respostes obtingudes, les dones segueixen tenint un rol principal en algunes de les activitats de la llar, com ara la cuina, la bugada, l'atenció a la salut dels fills o les relacions amb el centre educatiu dels fills. En àmbits com les compres i l'atenció a les persones grans i més petites de la família és majoritària l'assumpció conjunta de les tasques entre homes i dones, i només en un àm bit, el dels petits arranjaments d'avaries i feines de bricolatge, són els homes els qui hi tenen més protagonisme.

En un altre apartat del qüestionari es va demanar als nois i noies que atribuïssin determinats valors a homes i dones, i els resultats també van reforçar diferents estereotips tradicionals, com la visió de les dones com a sensibles, atractives, maternals i comprensives i dels homes com a forts, competitius o valents.

Votació popular del Reussona
D'altra banda, aquest diumenge, 24 de maig, finalitza el termini perquè el públic pugui escoltar els grups que s'han presentat al concurs de música jove Reussona i votar-ne un perquè pugui actuar durant la festa major de Sant Pere.

La votació popular és una de les novetats que es van introduir l’any passat, al concurs adreçat a grups o intèrprets integrats per joves amb una mitjana d’edat menor a 30 anys. Dels 18 grups que s'han presentat al concurs es farà una selecció de sis finalistes que passaran a la fase final del concurs, prevista durant els dies 20 i 21 de juny en el marc de les Barraques de la Festa Major de Sant Pere. Cinc dels grups els escollirà el jurat i l'altre serà escollit per votació popular entre tots els participants a la votació popular. Entre el públic votant se sortejarà una subscripció d’un any al portal musical Spotify.

Només es podrà votar una sola vegada i és imprescindible posar el DNI correcte, ja que per aconseguir el premi s'haurà de validar. La votació estarà oberta fins diumenge 24 de maig. La votació es pot realitzar a través d'aquesta web.

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Parcialment ennuvolat (nit), 7 °C
Current Conditions
Dia: 8:13 m   |   Nit: 5:27 t
63%     11.3 km/h     33.796 bar
Predicció
DIC Mín.: -1 °C Màx.: 10 °C
DIJ Mín.: 6 °C Màx.: 16 °C
DIV Mín.: 8 °C Màx.: 14 °C
DIS Mín.: 4 °C Màx.: 12 °C
DIU Mín.: 2 °C Màx.: 11 °C
DIL Mín.: 0 °C Màx.: 11 °C
DIM Mín.: 2 °C Màx.: 12 °C
DIC Mín.: 2 °C Màx.: 12 °C
DIJ Mín.: 2 °C Màx.: 12 °C
DIV Mín.: 2 °C Màx.: 13 °C
publicitat