L'Escola de Rugbi de Reus demana unes instal·lacions dignes per a la pràctica d'aquest esport

Esports
Tipografia

Les mares i els pares dels esportistes han llegit un manifest en reclam de més seguretat i protecció per a aquests

 

La Plataforma per un camp de rugbi a Reus s'ha presentat públicament aquest matí. La lectura d'un manifest que reclama instal·lacions dignes per a la pràctica del rugbi a la ciutat és el primer d'un seguit d'accions d'aquest moviment, promogut per les mares i pares de l'Escola de Rugbi. Durant la presentació, la plataforma ha explicat la complicada situació que viu aquest esport, després del desmantellament del camp de rugbi municipal. Aquest espai públic s'ha transformat en dos terrenys d'entrenament d'ús exclusiu per al futbol professional i cap entitat d'esport base o amateur de Reus en pot fer ús.

L'escrit al qual s'ha donat lectura durant l'acte d'avui expressa la urgència i la necessitat de comptar amb un camp que reuneixi les condicions i la seguretat que requereix la pràctica del rugbi. Totes les categories, des de la canalla de l'Escola, fins a l'equip sènior femení que es troba a la primera divisió catalana, es veuen obligades a entrenar i jugar a un camp de futbol amb una adaptació provisional i precària. La pràctica del rugbi resulta, així, arriscada per als jugadors i jugadores perquè es fa en una superfície inapropiada i amb mesures de protecció no prou efectives. Al manifest al qual s'ha donat lectura, s'assenyala que "el Rugbi de Reus no té unes instal·lacions adequades, a l'alçada del nivell esportiu dels equips i, sobretot, a l'alçada de la dignitat que mereixen tots els jugadors i les jugadores, des dels equips sèniors, als més petits de l'escola".

La Plataforma ha anunciat que vol ampliar-se i sumar esforços i suports per aconseguir unes instal·lacions dignes per aquest esport i per a d'altres que també podrien fer-ne ús. Confien que l'actual situació no porti a la desaparició del rugbi a Reus i reclamen als responsables municipals respecte i compromís per l'esport base i amateur. La Plataforma ha refermat el seu compromís per treballar, per aconseguir solucions, i per promoure i defensar els valors de l'esport en general, i del rugbi en particular.

publicitat
publicitat

El temps (Interior)

Reus Spain Parcialment ennuvolat (nit), 7 °C
Current Conditions
Dia: 8:13 m   |   Nit: 5:27 t
63%     11.3 km/h     33.796 bar
Predicció
DIC Mín.: -1 °C Màx.: 10 °C
DIJ Mín.: 6 °C Màx.: 16 °C
DIV Mín.: 8 °C Màx.: 14 °C
DIS Mín.: 4 °C Màx.: 12 °C
DIU Mín.: 2 °C Màx.: 11 °C
DIL Mín.: 0 °C Màx.: 11 °C
DIM Mín.: 2 °C Màx.: 12 °C
DIC Mín.: 2 °C Màx.: 12 °C
DIJ Mín.: 2 °C Màx.: 12 °C
DIV Mín.: 2 °C Màx.: 13 °C
publicitat